xTactor och Clew: Navigering genom vibrationer

Blogg post

Vi på xTactor är glada att kunna presentera vårt samarbete med Clew, en innovativ navigeringsapp specifikt designad för blinda och synskadade. Clew använder Augmented Reality-teknik för att ge exakt och intuitiv navigering, även inomhus. Genom att integrera Clews navigeringsinstruktioner som vibrationsmönster på xBand kan användare navigera tryggt utan att förlita sig på ljudinstruktioner.

De flesta av dagens navigeringsappar förlitar sig enbart på GPS, vilket ofta inte är tillräckligt noggrant för personer med dålig syn, särskilt inomhus. Clew, designad av en forskargrupp vid Olin College of Engineering löser dessa problem genom att använda telefonens kamera tillsammans med Augmented Reality. Med hjälp av Apples ARKit-teknik använder Clew Augmented Reality för att skapa virtuella nyckelpunkter längs din väg, vilket gör det lättare att navigera i okända områden. En serie punkter skapas när du går och dessa punkter kan sedan användas för att skapa en rutt och enkelt guida dig tillbaka till din startpunkt. Clew kan till och med hjälpa dig att hitta tillbaka till din specifika plats i en samlingssal eller en restaurang.

Idag kan xBand användas för att ta emot olika typer av information, såsom tid, påminnelser och sms via vibrationer. Genom integrationen av en navigationslösning, med feedback och vägledning i form av vibrationer, vill vi tillsammans med Clew göra det enklare och säkrare för individer med synnedsättningar att navigera i sin omgivning. Clews navigeringsinstruktioner skickas till xBand så att du kan ta emot dem som intuitiva vibrationer på din handled. Detta eliminerar behovet av att lyssna på ljudinstruktioner, som kan vara svåra att höra i bullriga miljöer som i trafiken eller i folksamlingar och kan blockera viktiga ljud från omgivningen, till exempel från närmande fordon eller människor.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med Clew och utveckla nya innovativa lösningar som minskar beroendet av syn och hörsel och främjar ökad tillgänglighet och självständighet för användare över hela världen.

Funktionen kommer snart att vara tillgänglig för xBand-användare.

Du kan hitta mer information om Clew på clewapp.org .

Tillbaka till Blogg