Hur xBand översätter information till vibrationer

Guide

Som standard använder xBand Morsekod för att översätta information, såsom nummer eller text, till vibrationer. Morse är valt för sin enkelhet, bestående enbart av mönster av korta och långa signaler. Detta gör det lätt att skilja mellan signaler och lära sig de rytmiska koderna för olika bokstäver och siffror. Dessutom optimerar Morse meddelandelängden genom att koda vanligare bokstäver till kortare signalmönster.

Du behöver dock inte bemästra Morsekod för att dra nytta av xBand. Du har flexibiliteten att reglera mängden information i vibrationsmeddelanden och använda förkortningar, egna meddelanden för alarm och andra anpassningar för att skapa vibrationsmönster som passar dig. På kort tid kommer du intuitivt att skilja mellan olika typer av notiser, alarm och andra meddelanden. För klockslag kan du även välja alternativa kodningar utöver Morsekod för att översätta tiden till vibrationsmönster.

Om du är nyfiken på Morse och vill ha förmågan att enkelt läsa hela textmeddelanden direkt på din arm, har xBand-appen en övningssektion som lär dig Morsekod genom vibrationer, steg för steg.

Tillbaka till Guider