Byta ut textilbandet

Guide

Vi rekommenderar starkt att du använder textilbandet som följde med ditt xBand. Det är dock möjligt att byta ut bandet mot andra klockarmband. Om du vill byta ut bandet mot ett band som inte tillhandahålls av oss, välj ett band med viss elasticitet. xBand måste sitta åt på handleden för att vibrationerna ska förmedlas optimalt, och ett band utan elasticitet kan bli obekvämt när det dras åt.

Kompatibla band

Välj ett band som är 20 mm brett.

Eftersom xBand använder ett skruvstift för att fästa på bandet kommer inte alla universella klockarmband med ett rakt fäste att fungera. Band med fasta, icke-borttagbara stift fungerar inte om stiftet inte är mycket likt det som levererades med ditt xBand. Band utan stift eller med löstagbara stift kan monteras på skruvstiftet som följde med original-bandet så länge de har ett hål som är tillräckligt stort.

De flesta band för Garmin Fenix ​​5S, 6S och 7S fungerar med xBand.

Ta bort det gamla bandet

Börja med ena änden av bandet; använd den medföljande skruvmejseln för att skruva loss skruven på ena sidan av bandfästet. Ibland är det nödvändigt att hålla fast skruven på andra sidan av fästet med en annan skruvmejsel för att förhindra att stiftet snurrar. Dra ut stiftet och skruven.

Upprepa med den andra änden av bandet.

Använd inte den medföljande skruvmejseln för att skruva upp skruvarna på undersidan av xBand.

Fästa ett nytt band

Börja med ena änden av bandet; för in stiftet genom ena sidan av fästet på xBand, genom hålet i änden av bandet och genom den andra sidan av fästet. Fäst stiftet genom att sätta in skruven i den andra sidan av fästet och skruva fast med den medföljande skruvmejseln.

Upprepa med den andra änden av bandet.

Tillbaka till Guider